17 Aralık 2015 Perşembe

İzmir Devlet Tiyatrosu/Şahane Düğün Prömiyeri



Herkese merhaba!
Bugün ''insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatı'' olan tiyatrodan bahsetmek istiyorum.İzmir'de yaşıyoruz ve İzmir Devlet Tiyatrosu'nun oyunlarını vaktimiz oldukça takip etmeye çalışıyoruz.
Biletlerimizi internet üzerinden http://www.biletiva.com/ sitesinden online olarak satın alıyoruz.Biletler,temsil tarihinden 13 gün önce saat 10:00'da gişelerden,saat 11:00'da internet üzerinden satışa sunuluyor.Bilet bulmak çoğu zaman mümkün olmuyor çünkü genellikle satışa çıkar çıkmaz tükeniyor.Biz bu oyunu önlerde bilet kalmadığı için en arka köşeden izlemek durumunda kaldık.
Bilet fiyatlarına gelecek olursak yetişkin biletleri tam:10 TL,indirimli:6 TL.Çocuk oyunları ise,4 TL.Eğer bizim gibi müzekart plus(+) sahibi iseniz indirimli biletten yararlanabiliyorsunuz.
Bugün,15/12/2015 Salı günü İzmir Devlet Tiyatrosu'nda prömiyeri gerçekleşen ''Şahane Düğün'' isimli tiyatro oyunundan bahsedeceğim.
Oyunun KonusuLondra’nın  dışında  bir taşra oteli,  yeni  bir hayata  adım atmak üzere  evlilik törenine hazırlanan  genç bir çift, hazırlıkları takip eden yakın dostları, gelinin annesi ve hayatlarına bir anda giren beklenmedik misafirler ile olaylar… Evlenmek için seçtiğiniz kişi “doğru insan” değilse ne olur? Peki ya “doğru insan”  tam düğünden önce karşınıza çıkarsa? İşte bu sorular kahramanlarımızı içinden çıkılmaz gibi görünen sorunların, eğlenceli bir dolantının ortasına sürüklüyor, kahkahalarımızı tutamayacağımız bir dizi komik olay ustaca bir kurguyla sahneye taşınıyor.
Oyun Ekibi:

DEKOR TASARIMI

SUAR ŞEYLAN

GİYSİ TASARIMI

YILDIZ İPEKLİOĞLU

IŞIK TASARIMI

ZEKİ KAYAR

DRAMATURG

FÜSUN ATAMAN BERKE

YÖNETMEN YARDIMCILARI

SİBEL AĞALDAY
NAGEHAN YAZICI

IŞIK KUMANDA

SÜLEYMAN TAVAN
BORA ANDAÇ
OYUNCULAR
IŞIN KARAKAN YILDIZ
SERKAN KUNTER
MUSTAFA ŞEN
CEYHAN GÖLÇEK
GÜLDENİZ TÜRKÜSTÜN
BERFU YARGÜCÜ KALAY

SAHNE AMİRİ

BORKAN ANDAÇ

KONDÜVİT

MEHMET ŞİŞECİ


SAHNE MAKİNİSTİ

CEYHUN AKÇELTİK

AKSESUAR SORUMLUSU

ŞAFAK KOCATUŞ











Oyunu sevgili eşim ile birlikte izledik.Komedi türünde oldukça keyif alarak izlediğimiz bir oyun oldu.Olaylar bir ara öyle karmaşık bir hal aldı ki aklımız karışmadı değil.Ustaca kurgulandığını söyleyebilirim.
Prömiyer olduğu için tanıdık yüzlerle de karşılaştık.Televizyondan tanıdığımız bazı dizi oyuncuları da oyunu izleyenler arasındaydı.
Oyunculuklara gelecek olursak,hepsi gerçekten çok iyi iş çıkardılar.Fakat biz en çok otelin temizlik görevlisi Julie rolünde ki Güldeniz Türküstün'ün performansını beğendik.


İzlenesi,keyifli bir oyun.Aralık ayı boyunca sahneleniyor.Fakat biletler tamamen tükenmiş durumda. Kim bilir belki ocak ayında sahnelenmeye devam eder.Siteyi her gün kontrol etmekte fayda var.
Sevgilerimle...
Elçin AKKAŞ


2 yorum:

  1. İzmir'de fiyatlar Konya'nın tam 2 katıymış o.O Ben de çok seviyorum tiyatroya gitmeyi, bu oyun da aklımda bulunsun buraya gelirse ya da herhangi bir yerde rastlarsam gidilsin o halde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konyada mısınız?Ahh ne çok görmek istiyorum Konya'yı.Oyun çok çok keyifliydi.Mutlaka takip edin:)Sevgilerimle...

      Sil